lördag 28 augusti 2010

Fjärilsjakt

Har man Nepeta så får man ett aktivt insektsliv. Tänkte att jag skulle fotografera fjärilarna som invaderat växten, men det var inte så lätt som jag trodde. Av någon anledning lyfte de så snabbt jag ställt in fokus och mitt skapande blev istället en fjärilsjakt.


Till sist satte jag mig bara ner och väntade och då blev fjärilarna lika lugna och lät mig föreviga matstunden.


onsdag 18 augusti 2010

Jag gillar engelska pelargoner...

...men engelska pelargoner gillar inte alltid mig. Ett dilemma jag lärt mig att leva med. När någon plötsligt dör (ja, av någon anledning sker det alltid utan att jag egentligen förstått vad problemet är och kunnat göra något åt det i tid) hämtar jag hem en ny. Sen väntar jag troget på blomningen som oftast gör mig andlös. JAG VILL HA FLER!

Ann Hoysted

Louise
Waldenström

lördag 7 augusti 2010

Humletumult

Kom rakt in i ett slagsmål i morse. Tagetes-serveringen hade precis öppnat och matgästerna anlänt. Det blev tumult i kön. Det gnisslade och rasslade bland det gula och röda. Jag bad om ordning. "Annars stänger jag stället" hotade jag.

Och se, det lugnade ner sig. Alla hungriga fick sin portion av nektar. Jag kunde fortsätta njuta av den tidiga morgonen över en kopp kaffe.



fredag 6 augusti 2010

För alla sinnen

Jag älskar Curryört Helichrysum italicum. Allt från det silverfärgade skira bladverket som vid beröring är sammetslent och kittlande mot handflatan. Till de gula knappblommorna som vippar högt upp och tillsammans med de grå bladen får mig att tänka på 50-talets färgskalor. Därför har jag placerat Curryörten i en ljusblå glaserad keramikkruka.
Sen är det doften... Stark currydoft trots att den inte har något med den curry vi använder i maten. Man kanske borde säga att Curryörten doftar lite koriander, en smula spiskummin och ja, bokhornsklöver.
Om man nu inte bara vill ha Curryört som prydnad så kan man också använda den som kryddning i grytor och soppor, men bara som smaksättare. Kvistarna ska inte vara god att tugga på.