söndag 30 december 2012

Tillbaka inför odlingssäsongen 2013

Hej igen alla bloggvänner! Jo, jag finns kvar även om jag slutat existera här. Vintertröttheten tog över. Det är inte kul att stänga av, tömma, förbereda för kyla. Så i stort sa jag bara "skit samma" och la min kraft på annat.
 

Nu när tiden för perennersådder är här kom jag på att jag har inte beställt några fröer alls. Inte ens bläddrat i katalogen från Thompson & Morgan som kom för flera veckor sen. Vad händer?


Letade fram frölådan och som ni ser; inga bekymmer på den fronten inte. Jag måste ha köpt fröer ända in till slutet av säsongen. Och vad var jag inne på då? Jo, Jätteetterneller... okej? Röd Rosenskära och Riddarsporrar.

 Många varianter av Potentillor , Jordaster för stenpartiet och klart jag måste prova att så Dicentra peregrina (som har det fina namnet Samurajhjärta på svenska). Så här står jag inte frölös och ensam, vilket jag trodde. Utan det är bara att kavla upp ärmarna.


Efter nyårsfirandet ska jag lägga själ och hjärt i fröer, förökning, jordsorter och extralampor. Men dela gärna med er av era fröfynd, idéer inför 2013 och tips på bloggar.

En stor nyårskram
Johanna