måndag 18 februari 2013

I mitt album...


Jag bläddrar genom mina fotofiler på datorn. Minns... Hur långt är det kvar innan man får se dem live? (Nu gills det inte att åka på Nordiska trädgårdar.) Men jag slås av hur vackert allting ter sig. Och min odlarlusten ökar. Har en ledig vecka och nu ska frön ner i jorden. Den vita Skuggnävan är söt och robust. Lättodlad och diskret.


I år sår jag Nunneört. Måste prova. Köpte ryska fröer förra året. En impuls men nu är jag glad över påsen som blivit kvar. Plantan på bilden köptes på favoritblomstermarknaden i Alnarp. Jag får alltid tokspel där och köper för mycket, men det är så charmigt med blandningen av amatörer och professionella. Väntar på en att få se blommorna på en Pion jag köpte av en gammal man vid ett rangligt bord. Han berättade att han tagit frön från en gul namnlös pion som funnits i hans släkt länge. Tror jag betalade 40:-.


Eldriddarsporre har jag inte odlat på flera år. Har tänkt göra det men sen har annat kommit emellan. Nu är det dags. Liten söt perenn med riktigt röda blommor. Kul växt som rekommenderas.

fredag 1 februari 2013

Min andra hobby


Jag kommer och försvinner... och kommer tillbaka igen. Nu ska jag berätta vad jag spenderar massa tid på; Leta prylar. Jag tycker det är otroligt roligt att gå in i en butik och inte veta vad som väntar. Ju mer rörigt och belamrat med saker desto bättre. Hur konstigt det än låter är det mitt sätt att vila.


Här är ett av mina fynd. En badrumsvåg från 50/60-talet. Den har en fantastisk färg!
Jag njuter lika mycket av att gå på växtmarknader. Det kräver att man har huvudet på skaft, ser förbi lockande vackra blommor och så måste man minnas massor av latinska namn för att inte missa det bästa. Och det bästa är ju subjektivt. Det är vad du har med dig i påsen hem.

Ha en bra helg
Johanna