söndag 18 juli 2010

Sommarens bästa möte


Jo, jag kom på dem där de stod omslingrade, upptagna med att skimra mot varandra. Jag korade de utan omsvep till trädgårdsbalens vackraste par; Stjärnflockan "Ruby Wedding" Astrantia major och och Kungsnäva Geranium x Magnificum.

2 kommentarer:

  1. Underbara!
    Just den stjärnflockan placerade jag bredvid ett vitt kungsljus, åh, tänkte jag! Det här blir fantastiskt vackert!! Men det blev inte som jag tänkt mig, sniglarna har mumsat på min stjärnflocka så jag får snällt vänta till nästa år för att njuta av den kombinationen! Annarst njuter jag av alla vackra pelargoner jag köpt av dig. Den senaste Sättrabys signe växer just nu så det knakar! Kronprinsessan Mary är i blom oxå. Vad gödslar du dina pellisar med? Jag har vattnat med nässelvatten hela säsongen men nu undrar jag om jag behöver tillsätta mer näring. Vissa gulnar i de stora bladen. Är det tecken på näringsbrist?
    Ha en bra dag!
    Kram Juliane

    SvaraRadera
  2. Kungsljus har jag aldrig blivit vän med. Sådde ett vitt med röd mitt, som skulle bli vacker. Men långt innan plantan kommer tar ju bladen enorm plats och täckte allt annat så jag drog bort plantera. Har dock kvar i rabatterna eftersom den frösår sig gärna.
    Kul att du njuter av pelargonblomning. Det är belöning för alla våndor under vinterhalvåret.
    Jag gödslar med nässelvatten och andra gödselprodukter jag köper på lokala Ica. Att bladen gulnar kan ju faktiskt bero den extrema värmen. Har plantan blivit för torr t.ex? Tycker att jag bara sprungit runt och vattnat senaste tiden.
    Ha en skön söndag
    Johanna

    SvaraRadera