söndag 6 januari 2013

Ska det vara, så ska det vara svårt

 
Under julhandeln lyckades jag lägga vantarna på en underbar liten bok om stenpartiväxter. Har inget stenparti, vet inte om jag tänker anlägga ett och då menar jag ett enligt alla regler. Men växterna vill jag ha. På bilden ovan är en av de jag åtrår mest. Soldanella Montana Stor alpklocka. Jag har försökt att så den. (Minns faktiskt inte hur det gick. Får väl se i vår.) Men lyckades också få tag på plantor som jag planterade i min "vansinniga" rabatt. Den är solig till viss del, men har ett stor äppelträd över sig så extra vattning är nödvändig när trädet är högform. På den här platsen har jag planterat 
vildtulpaner, olika varianter av Backsippor, Temynta och rosa Blåsippor m.m. De flesta har jag sått. Nu håller jag som sagt tummarna att Alpklockan klarat vintern och blommar.
 
 
Sådana här böcker får mig att tänka stor och mycket. Jag vill prova Spansk ramondia, Alpcyklamen, Blå flox, Alpvallmo, Fjällsippa och Alpklematis. Jo då, författaren varnar för svårigheter. Men varför lyssna på det. Bättre våga och hälften vunnet eller hur ordspråket nu är.
 

Denna bok kommer att vara till salu i butiken framöver. Så suktar du efter mer litteratur, håll då koll på butiken Fagras trädgård
Tack för nyårsönskningarna! (Var utan dator och kunde inte krama tillbaka.)

3 kommentarer:

 1. Visst ska man pröva alla sorters växter man längtar efter oavsett varningarna :=)
  Håller tummarna över att din Stoa Alpklocka har klarat av vintern utan skador.

  Ang. frön så finns det fortfarande kvar några sorter på min hemsida under rubriken 'Frölista'

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart namn på en rabatt.... Vansinnesrabatten :)
  Klart man ska testa svåra sorter. Jag satte Nysrot i går och efter jag beställt den så googlade jag på den och fick reda på att det tar massvis med år innan den tar sig och blir stor. Första typ 3 åren blir det bara ett litet strå om man får tro på google! Men testa måste man ju !

  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Veronica, det var ett lååångt projekt. Men du får så snabbgroende fröer medan så det känns som om det händer något. Massor av krasse, tagetes och pelargoner.
  Lycka till!

  SvaraRadera