måndag 18 februari 2013

I mitt album...


Jag bläddrar genom mina fotofiler på datorn. Minns... Hur långt är det kvar innan man får se dem live? (Nu gills det inte att åka på Nordiska trädgårdar.) Men jag slås av hur vackert allting ter sig. Och min odlarlusten ökar. Har en ledig vecka och nu ska frön ner i jorden. Den vita Skuggnävan är söt och robust. Lättodlad och diskret.


I år sår jag Nunneört. Måste prova. Köpte ryska fröer förra året. En impuls men nu är jag glad över påsen som blivit kvar. Plantan på bilden köptes på favoritblomstermarknaden i Alnarp. Jag får alltid tokspel där och köper för mycket, men det är så charmigt med blandningen av amatörer och professionella. Väntar på en att få se blommorna på en Pion jag köpte av en gammal man vid ett rangligt bord. Han berättade att han tagit frön från en gul namnlös pion som funnits i hans släkt länge. Tror jag betalade 40:-.


Eldriddarsporre har jag inte odlat på flera år. Har tänkt göra det men sen har annat kommit emellan. Nu är det dags. Liten söt perenn med riktigt röda blommor. Kul växt som rekommenderas.

2 kommentarer:

 1. Hej.
  Du ville ha lite tips om hur man övervintrar en Chokladblomma.
  Jag har min står kvar i jorden.Klippte ner den och så har den stått i källaren.Den får ljus från lysrör.Och en skätt vatten någon gång oftare nu när den börjat växa.Det här har fungerat bra här hos mig.MVH Gunsan.

  SvaraRadera
 2. Förstår att det kliar i dina fingrar i väntan på att våren ska komma ;) Här hoppas vi på att där händer något i vår lilla rabatt som vi skapade i höstas. Vi vill se många fina vallmor av de fröer vi fick av dig. Hoppas våren är här snart!

  /ParadisNettan

  SvaraRadera