lördag 11 maj 2013

Första marknadenLite ringrostig, men med hög motivation, förbereddes årets första växtmarknad. Mycket var alldeles för litet för att få följa med. Allt är lite efter även om de växer så att det knakar nu i värmen. Och vad såldes då? Skuggviolrutan är populär, starkt påhejad av mig. Uppåt 150 cm, med underbara småblommor i skyar. Lättskött  och frisk, som frösår sig försiktigt och ger efterhand en stor, fin buskig planta.


Primula av alla möjliga slag är trevliga, blommar nu och framåt ett bra tag. Det är något underbart med de gröna bladen som piggt dyker upp i den tomma rabatten. Här en blomma för den inbitna AIK:aren; "Gold lacce".


Jag har skaffat en hel del Stäppsalvior, både vitblommande och rosa. En kär perenn som passar både i rabatt och kruka. Härdigheten är är mycket bättre än för t.ex. Lavendeln, vilket gör den till ett bra alternativ för de som bor i kallar växtzoner.


Hem fick ännu en Blodfingerört följa med. Svåremotståndlig. Också en Hundtandslilja packades med. Nu en dags vila innan nästa marknad.
Om du vill se var jag är denna sommar klicka här, och kom då och säg hej.

3 kommentarer:

 1. Jättekul med växtmarkander både som säljare och köpare.
  Du hade fina växter till salut och du gjorde ett bra inköp :=)

  Här är det inte dags förrän den 6 juni

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Hej kan jag få köpa en stickling av din Tant Fridas äppelblom???min pelargonsamling måste ha en tant frida ring eller sms mej snälla du mvh Camilla 0703418258

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, ledsen Camilla. Har den inte längre.

   Radera