lördag 18 juni 2011

Mitt växthus

Här är min arbetsplats och kreativa verkstad. Ska erkänna att jag inte var så förtjust i min mans hembygge från början. Men nu tycker jag om att den är annorlunda och rymmer mer än man kan ana. Under taket till höger har vi satt hyllor som fylls upp av pelargoner. Till sommaren täcks utrymmet av rosen "New dawn". Fönstrena på framsidan kommer från granntantens glasveranda som revs av någon som skulle modernisera huset på 70-talet.

I växthuset kommer ljuset in från 3 sidor. Vi valde att använda växthusplast till långsidorna och taket. Det innebär att vi aldrig behöver skydda växterna mot solen eller "mjölka" rutor.

Hyllorna kommer från Ikea och är i lättmetall, lätta att rengöra och plocka isär. Platsen inomhus är fylld upp till taknocken och nu är det bara vissa växter som får stanna kvar. Vårt växthus var aldrig tänkt att användas som uterum, utan endast som arbetsplats och förvaring. Men oj vad skönt det är att vara där.

4 kommentarer:

 1. Wow!
  Tycker ditt växthus är helt underbart vackert!
  Skulle bra hellre ha ett sådan än mitt köpta från Willab.
  Det ser välfyllt ut på hyllorna, mysigt!
  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Vad fint! Det ser helt underbart ut, mycket härligare än färdiga "fyrkantiga" varianter. Dessutom återbruk! Kan det bli bättre? Ser fram emot att se det nästa gång. Kram /Anna

  SvaraRadera
 3. Du/ni är så välkomna Anna. Är ju ledig hela sommaren så det passar när som. Kram

  SvaraRadera