måndag 20 augusti 2012

Så det kan gå


Att så blommor är kul, tar en del tid, men framförallt är det ofta spännande. Man kan säga ett sätt att krydda upp sin vardag. Och  det kan bli en del oväntade resultat, ibland bättre, ibland sämre. Och här är historien om en Blåklockssådd: Fick se en bild på en dubbel, vit, stor blåklocka i Karin Berglunds bok "Lust och fägring". Så jag införskaffade frön. Det blev stora blåklockor... enkla vita och flest blå.


Ja ja, inte så pjokigt, men inte vad jag önskat. Rabatten skulle hålla sig till vitt. Så i år grävde jag upp alla blå och gav bort de till en väninna. Efter några dagar så ser jag att jag fortfarande har blå blommor i rabatten! Här står den då. En fylld, stor blåklocka, om än blå. Jag är nöjd.

3 kommentarer:

 1. Det är verkligen spännande med sådder. Sedan att det blir lite annorlunda ibland tar vi ju med den omtalade klacksparken :-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fin den var!! Det är lycka då man upptäcker att sådderna inte kanske blir som man tänkt men ändå superbra:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Har det här problemet blivit vanligare, eller var det så här förr i tiden också - bara att man inte hörde talas om det?

  Men jag håller med Berit ovan, det kan ju vara rätt kul med det oväntade också. Det är nog meningen att du ska ha åtminstone en blå i din trädgård. :-)

  SvaraRadera