torsdag 2 augusti 2012

Träsket


Nu låter det kanske som om jag ska berätta om alla habegär jag hamnat i, typ pelargonträsket, vallmoträsket osv. Men nej, det här är ett riktigt obehagligt, stinkande, grumligt och fantasieggande träsk. I. o .m avverkning av skogen vid mitt hus sparades några gamla träd på hygget och denna "vattensamling". Det kallas miljöcertifierad avverkning. Träden är till för fåglar att häcka i, tror det är ugglor i första hand.


Medan detta lilla träskområde ska gynna livet för insekter och groddjur. Vattnet är alldeles täckt av grön gegga, som i morgonljuset fick detta fantastiska silvriga skimmer. Och visst rör det sig. Medan jag smög mig ner till kanten plaskade och prasslade då och då så att hjärtat nästan stannade. (Lider av ormfobi.) Men det är ju självklart att där det finns mat, där finns det också jägare.


Visst är det fula vackert om man använder andra "glasögon". Jag är också övertygad om att en viss ökning av myggor har skett i området.

Ha en bra dag
Johanna

1 kommentar:

  1. Ja, det är med något skräckblandad förtjusning man studerar dina träskbilder o:) En "viss" ökning av myggor har drabbat hela förgjordade byn, är det träskets fel så bort bort bort illa kvickt:- Närå, träsket kan nog få vara kvar för myggorna de hittar hit lika bra i alla fall. Att du bara vågade knalla omkring i träskkanterna, vet ju vad du tycker om de slingrande sakerna *fniss*

    SvaraRadera