söndag 26 augusti 2012

Massor av pelargonsticklingar

  
Har använt helgen till att inventera vad jag har i växthuset och hur mycket som ska planteras ut i rabatterna innan vintern. Efter sommarens växtmarknader kändes det som om allt var kaos. Nu har jag uppdaterat hemsidan www.fagrastradgard.com och då framförallt pelargonsticklingarna. Perennsidan blir klar i veckan. Så ta en titt, kanske finns det någon du letat efter.

onsdag 22 augusti 2012

Just nu gillar jag...


 ...Svartöga "African sunset" väldigt mycket. Många sköna nyanser som fungerar bra mot den blågrå väggen. Massor av knoppar lovar en lång höstblomning.


Till alla fina bloggläsare: Efter uppehåll är jag nu tillbaka och ska läsa igenom bloggar, kommentera och planera för utlottning.

måndag 20 augusti 2012

Så det kan gå


Att så blommor är kul, tar en del tid, men framförallt är det ofta spännande. Man kan säga ett sätt att krydda upp sin vardag. Och  det kan bli en del oväntade resultat, ibland bättre, ibland sämre. Och här är historien om en Blåklockssådd: Fick se en bild på en dubbel, vit, stor blåklocka i Karin Berglunds bok "Lust och fägring". Så jag införskaffade frön. Det blev stora blåklockor... enkla vita och flest blå.


Ja ja, inte så pjokigt, men inte vad jag önskat. Rabatten skulle hålla sig till vitt. Så i år grävde jag upp alla blå och gav bort de till en väninna. Efter några dagar så ser jag att jag fortfarande har blå blommor i rabatten! Här står den då. En fylld, stor blåklocka, om än blå. Jag är nöjd.

fredag 3 augusti 2012

Världens vackraste Dahlia


Jag vågar mig på att deklarera att Dahlian "Evelyn" är världens vackraste. Fick tipset av Claus Dalby och hans fina blogg Hade först lite problem med att hitta knölar. Men så låg de där i en kartong, i en monter på Nordiska trädgårdsmässan. Lyckan var gjord! Och nu blommar hon.



torsdag 2 augusti 2012

Träsket


Nu låter det kanske som om jag ska berätta om alla habegär jag hamnat i, typ pelargonträsket, vallmoträsket osv. Men nej, det här är ett riktigt obehagligt, stinkande, grumligt och fantasieggande träsk. I. o .m avverkning av skogen vid mitt hus sparades några gamla träd på hygget och denna "vattensamling". Det kallas miljöcertifierad avverkning. Träden är till för fåglar att häcka i, tror det är ugglor i första hand.


Medan detta lilla träskområde ska gynna livet för insekter och groddjur. Vattnet är alldeles täckt av grön gegga, som i morgonljuset fick detta fantastiska silvriga skimmer. Och visst rör det sig. Medan jag smög mig ner till kanten plaskade och prasslade då och då så att hjärtat nästan stannade. (Lider av ormfobi.) Men det är ju självklart att där det finns mat, där finns det också jägare.


Visst är det fula vackert om man använder andra "glasögon". Jag är också övertygad om att en viss ökning av myggor har skett i området.

Ha en bra dag
Johanna