lördag 23 juli 2011

En kär gammal vän

Thalictrum rochebrunianum

"När Skuggviolrutan blommar står blixten stilla" Nej, det är när Fantomen talar. I vilket fall som är detta en storfavorit. Frösådd från början har jag nu en flergrenig buske. Lätt att sköta, lätt att föröka och vacker att se på under hela växtperioden vad mer kan man begära?

Grenarna är mörkvioletta, bladen gröna och trots att den är hög, kan bli upp till 150 cm, ger den ett skirt men ändå robust intryck. Jag flyttade självsådda Fingerborgsblommor, som jag faktiskt var på väg att riva upp och kasta, och satte de kring Skuggviolrutan. Det blev jättebra och de matchar varandra fast de är så olika.

Och så det här med den gamla vännen. Nej, det är inte Rutan utan en livslevande människa. Idag dyker hon upp hos mig. Det är första gången vi ses på säkert 10-15 år. (Tid blir något mer diffust ju äldre man blir har jag märkt.) Vi träffades för 25 år sedan och delade hus på en Folkhögskola. Där mötte jag de vänner som jag fortfarande har närmast. Det ska bli kul att dela historier om hur vi gick från punkare till vad vi är idag.

1 kommentar:

  1. Å så underbart fint! Lyckliga du som har en sån fin raring!!
    //ylva

    SvaraRadera