söndag 31 juli 2011

Det som varit och komma skall

Fairy fantasy

Haft en intensiv pelargonhelg med marknad och besök av entusiaster. Det är jättekul att möta dessa samlare, som mer än gärna delar med sig av tips och råd. Fick en stickling av en rolig, ovanlig och svensk sort: "Elnaryds twister", som Karin (Karins växtverk) har tagit fram. Ska bli kul att se den växa till sig. Även de nyfrälsta är kul att prata med. De har massor av frågor och funderingar. Man kan riktigt se habegäret tändas när de ser en, för dem, ny sort.

Westdale appleblossom

Nu har vi egentligen bara en marknad kvar (man vet aldrig om det dyker upp något på vägen), och det är Pelargondagen i Bråbo den 13 augusti. En riktigt rolig växtmarknad och en vacker plats. Bråbo ligger utanför Oskarshamn och det är röda hus med vita knutar, gärdesgårdar och brun-vita kor för hela slanten. Det brukar komma mycket folk. I år är det Maj-Lis Pettersson från Odla i P1 som föreläser.

Red rambler

Denna sommar har jag haft vänner på besök i en strid ström. Åh, vad roligt det har varit. Mycket prat, god mat, vin.... och sena kvällar. Är ganska utmattad men nöjd. Nu bär det iväg till Gotland några dagar. Ska fylla på intrycken OCH det ska bli fint väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar