fredag 5 augusti 2011

Bland det snyggaste jag sett

Har varit en vecka på Gotland. En semester som gjorde gott både i kropp och själ. Gjorde ett besök på Skulpturfabriken och knockades totalt. Allt är snyggt, genomtänkt och går i kalkstensgrått.

Ett par blommor tillverkade i rostig metall stod i en hög rak vas. Enkelt och vackert.

Det blev många längtansfulla åååh och listan över framtida inköp lång. Egentligen är jag ingen minimalist, tycker om lagom med färg, hellre mer än för lite. Kan det vara Gotland med sitt steniga landskap och speciella ljus som inspirerar?

Även trädgården bestod av få färger, raka linjer och kalkstensgrå nyanser. Växterna var i huvudsak träd och buskar (med andra ord mycket blad och raka linjer), och det som blommade gick i blått (Afrikas blå lilja, Clematis och blå Jakobs stege bl.a.).

Men det som jag verkligen fastnade för var denna rumsavdelare/hylla. Så snyggt, så praktiskt! Skulpturfabriken måste besökas om man är på ön.

3 kommentarer:

 1. Oj, Skulpturfabriken har jag missat. Det låter ju som att du är nöjd med er resa. Hoppas allt har varit bra och att du är redo för jobb igen... Ser inte fram emot detta...
  Ha det gott!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 2. Tjusigt! Gotland är underbart. Fina pelargoner också i förra inlägget!
  Eva

  SvaraRadera
 3. Vi såg det grafiskt rena Gotland. Mer bilder kommer.

  Ellinor: Försöker än så länge inte tänka på att det är dags att rätta in sig i ledet igen. Gör allt bara lite snabbare nu för att hinna med. Hörs snart

  SvaraRadera