söndag 21 augusti 2011

Mödan värd

När "passa sådderna"-perioden på våren/försommaren är som mest intensiv, undrar jag varför jag lägger kraft på 1-åringar. Jag fastnar oftast för en bild eller löften om dofter. Men oj vad pilligt, noga med vatten och överkänsliga vissa är. Jag lider oftast av tidsbrist på våren eftersom jag jobbar inom skolan. Och jag lovar varje vår att inte odla för mycket, men så gör jag några beställningar och vips har det blivit fler sorter.
Men nu är det slut på klagomålen. Här är den underbara Blomstertobaken "Tinkerbell" som nu blommar för fullt. Hög, rak och tålig mot regn och blåst.

Blommorna är limegröna till att börja med , sen övergår insidan av blomman i tegelrött som intensifieras och blir djupt röd som på översta bilden.

Inte räckte det med en sorts Blomstertobak i år heller. Denna storblommiga sort, som jag glömt bort namnet på, föll jag för när Konnässörsklubbens katalog kom. Nu är jag glad över min girighet.

Här har vi annars ett av mina sorgebarn. Den högt prisade Luktärten. Jag har haft problem med att få den att komma igång efter omplantering tidigare år. Men i år provade jag "toarullsmetoden". Alltså, jag satte fröna, efter ett dygn i vatten, i toarullar fyllda med jord och plantera sedan plantan med rulle och allt när värmen kom. Allt gick bra i år... Men hur sjutton gör man med blomningen? De har inte börjat slå ut förrän nu! I slutet av augusti!! Får väl sitta med vinterjacka på för att trotsa höststormarna och lukta på mina blommor.

2 kommentarer:

 1. Jag svarade dig inne hos mig men kom på att du kanske inte läser det, så här kommer en kopia:
  Det är lustigt att du nämner det, för jag kollade mina gamla inlägg om kärleksört igår och läste just din kommentar då. Funderade ett tag på om jag skulle kontakta dig nu men kom fram till att det skulle vara för påfluget.
  Jag är JÄTTEintresserad!
  Finns du på facebook så kan vi höras närmare där? (Du kan söka på mitt namn, jag finns nog bara i en upplaga vad jag vet.)

  Måste bara fråga; har Du lyckats få ingefärsmyntan att behålla sin variegation hela sommaren?

  SvaraRadera
 2. jag kan bara säga att det har varit samma med mina. Det såg väldigt hoppfullt ut i början på sommaren men nu är det bara tragiskt.. Nya tag nästa år kanske

  SvaraRadera