måndag 15 augusti 2011

Ett fynd i kantarellmarker

En tidig söndagspromenad ledde fram till detta fantastiska ställe. Huset (platsen?) heter Sjöborgen och ligger mitt ute i skogen i Småland. Det är verkligen ödsligt och stilla.

Trädgården är en enda stor odlingsyta för grönsaker, bärbuskar och perenner. Funderar över vad farbrorn som anlade trädgården gjorde av alla grönsaker. Man kan ju bara använda en viss mängd. Personerna som tagit över huset har fortsatt i samma spår. Några gamla snöstolpar har blivit fågelskrämmor, eller är det för att mota bort rådjuren?

Tomten omgärdas av en vacker stenmur helt övertäckt av en klängväxt...

...som fortsätter fram till grinden. Man kan se att farbrorn använde enkla och billiga lösningar för att förverkliga sin vision. Visst är det nötta detaljer men oj, vad charmigt.

Gräsklipparen används endast till att göra infarten gångbar. Lätt som en plätt att sköta. Och vad kommer då namnet ifrån. Ja, jag tror utsikten från huset talar för sig själv.

Nattsvart vatten som lockar till att pröva fiskelyckan. Eller tänk att sitta vid strandkanten en tidig sommarmorgon och lyssna på ljuden över dimmig sjö. Och man kan ju alltid ta sig ett dopp som hunden Ella gjorde, innan det var dags att bege sig hem med en diger kantarellskörd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar