söndag 20 maj 2012

En vanlig människas bekännelser


Visst är det konstigt att man kan glömma vad man planterat? Jag har antagligen tagit ett beslut om att det ena eller andra ska inhandlas och sättas på en plats där det ekat tomt. Jag har hållit i lökarna, grävt och satt ner dem innan jag täckt och vattnat. Alla dessa moment borde kunna fram mana en bild av slutresultatet. Men nej. Jag har gått och kikat på de randiga bladen som kommit upp. Vem har planterat de? Inte jag... väl?


Men strunt samma. Här är resultatet. Herregud vilka fina tuplaner. Så solgula som man bara kan längta efter en gråmulen dag. Blev också väldigt fina tillsammans Aklejrutans gröna blad.


Är jag kanske alltid så här omedvetet medvetet? Tycker jämnt att jag är för spontan och önskar att jag skissade fram en fin och planerad trädgård, med struktur och tydliga färgkombinationer.
Men mej, så är jag inte. Man kan väl säga att jag har en inre Potagérträdgårdsanläggare à la Anette i Boäng, ett slumrande mod att kombinerar  färger som den härliga Anna vattenkanna och konstant hopp om massor av tid (och en del hjälpande händer) vilket skulle resultera i en fantastisk odlingsmiljö som hos Claus Dalby.


Men så är det ju inte. Däremot är det tack vare er alla som delar med er av era privata världar till oss andra, som ger oss en ordnad färgklick i en-på-väg-att-bli vacker odlingsmiljö. Tack!

4 kommentarer:

 1. Hej Johanna! Hoppas det blev en lyckosam helg! Mer tur med vädret kunde vi väl inte ha i alla fall, eller hur!? Uranäs var superfint och trevligt som vanligt. Vilken miljö att få vara i!
  Jag har lyckades ta död på den ljuvliga pelargonen jag köpte av dig. Jag tror den fick för lite vatten i vinter. Red Pandora. Har du fler att sälja?
  Hoppas vi ses snart!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret var verkligen med oss, och jag är så där härligt solbränd i ansikte och på armarna. Resten är vitt som snö. Det gick jättebra i helgen. Tyvärr har jag ingen stor Red Pandora. Nästan alla våra stora pelargoner är slut, kanske 5 stycken kvar. Men antagligen kommer fler om ett tag. Hälsa.
   Johanna

   Radera
 2. Vilken helt makalös vacker tulpan!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. En av de vackraste tulpaner jag sett någon gång, jösses...! Helt underbar.

  SvaraRadera