fredag 11 maj 2012

Nu är det dags att för växtmarknad


Lördag morgon; upp tidigt, en snabb frukost och ut i växthuset för att se om allt är klart. Det är dags för vår första blommarknad i år. Vi har under ett par års tid besökt Smålands bästa helghäng Affes café och antikaffären Tre århundraden i Berga. Förutom att spendera vår ledig tid därtar vi med jämna mellanrum med våra blommor och skapar en växtmarknadsplats. Och det är just en sån dag idag.


Vi har precis fått hem favoritsommarblommorna Sibirisk vallmo och Påfågelsblomster. Båda helt oemotståndliga. Bland våra  perenner är det Tovsippan som är blomningsklar. Tycker den är vacker både i knopp och blomma. Vi packar också med oss Trädgårdslupin, Skuggnäva, Rosa, vit och blåblommande Riddarsporre, Trägårdjättevallmo och bästa kryddväxten: Citronverbena... Och mycket, mycket mer. Ha en bra lördag!

5 kommentarer:

 1. Önskar dig en bra växtmarknad.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni har haft en bra dag i Berga & att ni klarar er undan kommande regn

  Kram
  Jeanette

  SvaraRadera
 3. Hade jag funnits i närheten hade jag besökt marknaden och köpt mig en citronverbena. Jag glömde min ute i höstas så nu är jag utan....och den doften saknas!! Så härligt att dra handen genom bladverket och känna doften....

  Nåja, ha en härlig växtmarknad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ina: Jag har Citronverbenaplantor som gå att skicka om du är intresserad. Jag förstår dig precis;den doften är svår att vara utan.

   Radera
 4. Kul med växtmarknad!
  Hoppas det gick bra.

  Önskar dig en fin start på den nya veckan!

  SvaraRadera