tisdag 1 maj 2012

... Gå!


Då är den fyllda Blodörten igång och blommar. Man kan verkligen kalla det för juveler mot den mörka jorden. Men det gäller att uppskatta den varje dag eftersom blommningen går förbi fort. Ja ja, det kommer ju annat.


 Den greniga Julrosen Helleborus foetidus 'Wester Flisk' har blommat länge redan. Jag är så förtjust i den röda kanten på blommorna. Den kallas också stinkjulros, kanske inte något smikrande namn direkt.


 Hoppsan, bakom juveler och stinkväxter ser jag plötsligt att Jättetreblad Trillium albidum blommar! Åh, den är så fin. Ingen lund har jag att erbjuda men den verkar trivas bra ändå. Suget efter fler Trillium är fortfarande stort. 


Till helgen blir det växtmarknad i Skåne. Funderar då och då på vad jag ska titta efter. Vet att det blir massor av spontanhandlanden annars. Har än så länge kommit fram till att jag ska titta efter Presidentsippa Jeffersonia dubia, Koreansk vaxklocka Kirengeshoma koreana och olika Trädgårdsaurikler. Sen skulle jag gärna vilja ha några vackra Dagliljor om Anette på Boäng är där. Resten får bli vad det blir. Lite spännande ska det också vara.

3 kommentarer:

 1. Den är en vit juvel blodörten.Vilken fin trillium..
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Jaga spontanhandlar alltid och kommer hem med växter som jag inte har en aning om vart jag ska plantera dem !! Borde göra som du, planera. Blodörten är fantastisk!!

  Veronica

  SvaraRadera
 3. Hrm... Jag försöker planera, Veronica. Hur det går i Alnarp får vi se. Rapport kommer.
  Ha en bra söndag

  SvaraRadera