tisdag 6 december 2011

Rapport från en grå verklighet

Jag gav mig ut på spaning med kameran i högsta hugg på söndag morgon. Nu skulle jag se detaljerna som jag tidigare missat, de som skulle vända mina dystra tankar. Skodd med röda gummistövlar och inbäddad i dunjacka hukade jag under buskar och kisade mot himlen. Och visst fanns de där, färgerna, blommorna och de små glädjeämnena.


Kärleksört är och förblir min favorit. Det är en otroligt häftig röd färg på blommorna ända in i det sista.

Sen fick jag för mig att jag skulle avbilda fåglarna som besöker fågelmataren... Av någon anledning bestämde jag mig för att sitta på huk, alltså fota de underifrån. Det innebar att efter att ha suttit stilla och väntat i 1 minut, höll benen på att gå av. Så det här blev det ända och bästa fotot. Det krävs kanske lite mer tålamod än jag har.

Efter konstens alla regler (läs enligt instruktionerna hos Svenska trädgårdsbloggar) planterade jag tulpanlökar i krukor i helgen, och ser redan nu framför mig hur vackert det kommer att bli i vår. Och sen kom snön...

Ha en fortsatt bra vecka.
/Johanna

2 kommentarer:

 1. Oj, du fick de sista blommorna med på bild innan snön täckte dom.
  Här har det snöat idag till och från så nu ligger det några cm. på backen.
  Hoppas på en vit jul men det innebär inte att det behöver snöa något mer, det räcker!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Du lyckades ju riktigt bra med fågelbilden, det är svårt att fånga dem på bild om man kommer förnära.

  Idag så blåser det otroligt och det är snöblandat regn så den lilla snömängden som kom i veckan håller på att försvinna.

  Ha en riktigt fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera