fredag 8 juni 2012

En bukett ogräs


Jag blir galen på Bergklinten (grrrrr...). Det dyker upp bladrosetter lite överallt. River och sliter ilsket upp det oönskade. Samma gäller den obehagliga Smörblomman. Men ibland måste man välja sina krig, man får gilla läget och göra det bästa av saken.


Det blev en bukett, och en pampig sådan. Ogräset blandades med Humleblomster och några enkla tulpaner som förirrat sig till det oordnade området på tomten. Och som en vän sa; "Det känns som midsommar hos dig." Ja men det gillar jag!


Annars är det fortsatt trist väder. Lite varmare, vilket välkomnas. Helgen är här och planerar för fullt vad som måste prioriteras. Chiliplantorna står fortfarande i för små burkar, Lavendelmalvan ska över i egna större krukor och Dahliaplantorna ska planteras ut på friland. Jo, nu tar jag risken. Kommer det en frostnatt så får det vara så.


Har ju ett betonggjutarprojekt som fortfarande inte blivit av. Är det nu i helgen det ska ske? Kommer i så fall bilder.


Ja, nu har ni vilat ögonen på ogräset och visst kan ni väl hålla med om det är en vacker bukett. Ska kanske ut och leta efter fler blommande Bergklintstjälkar. Det blir möjligen ett framtida samarbete mellan ogräset och mig? Vem vet.
Ha en skön helg.

2 kommentarer:

 1. Jag kan hålla med om att de är fina i buketter men inte i trädgården!

  Ha en bra helg trots sisådär-väder

  Veronica

  SvaraRadera
 2. Rasande snyggt ogräs som växer hos dig! Men jag håller med dig - även om det är en sk trädgårdsväxt så kan vissa bli lite för många... och då är det ju ogräs = oönskad växt.

  Kram

  SvaraRadera