onsdag 13 juni 2012

Snart sommarlov

Nora Barlow

De är många även i år, Aklejorna. En försmak av sommar, lata dagar i värmen och svala drinkar. De dubbla sorterna palnterades in förra året och jag tycker de är så fina.

Black Barlow 

Det händer så mycket hela tiden. Ändå bor jag i en köldhåla vilket innebär att mina blommor ligger runt en vecka fjorton dagar efter resten av byns. För min del spelar det ingen roll. Jag njuter först av pionblomningen hos andra och väntar sen lugnt in att mina sprängfyllda knoppar ska slå ut. Förlängd blomningsperiod kallas det för.


Bland mina vilda Aklejor är denna återkommande planta min favorit. Är svag för gammelrosa, och den här är också knubbiga med korta sporrar. En riktig "mormorsväxt" enligt mig.

Vita blommor fungerar som bäst om de kontrasterar mot något tycker jag. Den dubbla Aklejan planterasdes tillsammans med Styvklematis och visst blev de mörkröda bladen vackra tillsammans med den vita blomman.
Nu är det knappt en vecka kvar innan jag har all tid i världen att göra... ja, det får vi se.3 kommentarer:

 1. Nu är det verkligen Aklejornas tid.Överallt står de och visar upp sina fina former och färger.MVH

  SvaraRadera
 2. Åh, så vackra aklejor du har! Dubbla och i fina färger! Här har jag ganska många aklejor som trivs i kanten av grusgården, men de är främst blå och blekrosa. Hade en enkel i samma färg som din Black Barlow i skogshörnan, men den måste sorken ha ätit upp, för den försvann förra året tyvärr. Om du får fröer över är jag spekulant på alla sorterna... ;-)

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Visst ska det blir skönt med sommarlov!? Bara två dagar kvar nu och det känns nästan overkligt!
  Hoppas vi ses i sommar!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera