lördag 3 mars 2012

En bok man vill ha

Hamnade på bokrean igår och hittade boken jag sökt efter. Boken jag önskat men inte visste fanns. När det är såtider irriterar jag mig så på att jag behöver leta efter när vad ska sås. Uppgifterna ändras ju också ibland beroende på källa. Jag vill ha en lättöverskådlig sammanfattning. Och när det gäller sommarblommor har jag hittat den perfekta litteraturen.
Inspirationsbilderna hoppar jag över. Har inte tid med det just nu. Istället går jag rakt på det väsentliga: 90 sidors genomgång av (alla) sommarblommor. Information om blomningstid, höjd m.m. Men framförallt såråd i form av vilken månad det är dags att sätta igång. Visst dyker det fortfarande upp frågor som; Anses Sommarljus verkligen vara 1-årig i hela Sverige? (Tycker mina plantor från förra året ser ut att leva. Jag bor i zon 3-4.) Eller; Kan man inte så Solros inomhus för tidigare blommning? Bagateller egentligen.
Men det är inte slut där... Längst bak har författarna lagt till en 11 sidors lathund. Jag älskar lathundar! Boken är skriven av eminenta Lena Månsson och Bertil K Johansson och kom ut redan 1996. Nu är det min bibel.

1 kommentar:

  1. Kul att du har hittat favoritboken!

    /Jeanette

    SvaraRadera