lördag 17 mars 2012

Rosa drömmar

Linnea Andrea
Jag är väldigt förtjust i rosa. (Lite otippat eftersom jag alltid varit sparsmakad när det gäller färg.) I huvudsak när det handlar om val av pelargoner. Det är något skönt i det fluffiga, något melankoliskt i det skira och något sobert i den kalla blårosa tonen.
Elins dröm är en av Gunilla Hagelin Nilssons korsningar. Denna värmlänska kvinna var tidigare en mycket aktiv pelargonförädlare och tog fram runt 100 sorter. Man kan se en linje i hennes förädlingsarbetet och det är att det finns många enkla, mycket vackra, zonaler. Just Elins dröm såddes 1997. Trots det säljs den ibland som gammal sort, så låt dig inte luras.
Deacon moonlight har en sån där skön blårosa ton. Denna sorrt har kommit och gått. Vissa pelargoner vill man ha kvar för att de passar in. Prefixet Deacon användes av pastorn och förädlaren Stanley P. Stringer. En engelsman som på sin fritid korsade fram runt 160 sorter varav 27 stycken var Deaconpelargoner.
En morgon här i veckan var himlen rosa, verkligen helt rosa. Solen var på väg upp och det var tyst och kallt. Och jag hoppades att tiden skulle stanna upp en stund.

Glöm inte att vara med på utlottningen som håller på fram till 23 mars. Mer information hittar du i inlägget tidigare.
Ha en bra söndag
Johanna

3 kommentarer:

  1. Den sista bilden på morgon himlen är så vacker.Tänk att det kan bli så rosa på molnen.MVH

    SvaraRadera
  2. Vilken fin blogg jag hittade till! Fina pelargonbilder och en fantastisk morgonhimmel! Verkligen härliga färger!

    Vårhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera