fredag 23 mars 2012

Vinnarna är...

Då så... Första utlottningen avgjord. Ett stort tack till alla som deltagit. Kul att se så många nya hitta hit. Ni är varmt välkomna.
Hade tänkt använda väninnans 3-åring som lottdragare men tyvärr gav de sig istället iväg på resa till Skåne. Jaha, då var det bara att ta tag i det själv. Och, efter att ha rört runt i burken: Vinnare av boken blev Maggan!!!!
Vinnarna av Svartsippefröna blev: Marlen, Tiger och Helenés trädgårdsplätt. Grattis!!! Hör av er angående adresser så kommer paket i veckan.
Har njutit av det underbara vädret i 2 dagar nu. Det spritter och rör sig i rabatterna. Blev belönad, tack vare mitt slarv höstas; Under en hög med löv stod det en liten vitsippa! Det är väldigt tidigt, men tack för det. Den underbara Tibasten på bilden blommar för fullt nu. Ska efter blomningen flytta den till en permanent plats och hoppas att den då ska trivas och växa sig till ett träd.
Önskar er en trevlig kväll
Johanna

7 kommentarer:

 1. Så vackert tibasten blommar! En sån skulle man kanske försöka sig på... Nu händer det verkligen mycket i rabatterna med så varma och soliga dagar.

  Åh, vad roligt att jag var en av dem som vann frön till den ljuvliga svartsippan! Tusen tack! Hoppas verkligen att jag lyckas med dem. Jag mejlar adressen...

  Du har väl sett att jag har en tävling också? ;-)
  Varma vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Grattis till alla vinnarna!
  Tack för en fin utlottning.

  Min Tibast dog efter det att jag hade flyttat till en annan växtplats. Fick då höra av andra att Tibast inte gillar att flyttas.
  Håller tummarna för din.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helen, jag måste erkänna att min planta är hittad i skogen, i en hög av trädgårdsavfall. Eftersom den klarade den flytten tror jag (hoppas jag och försöker låta övertygande) att det går en gång till.
   Ha en bra helg
   Johanna

   Radera
 3. Men jag vann:) Jisses va kul. Man tackar o bockar såklart. Min adress: Helen Nilsson, Malmhagsvägen 13C, 69136 Karlskoga//Helen

  SvaraRadera
 4. Åh, vad jag är glad. Jag vann boken! Denna fantastiska bok har jag bläddrat i några gånger och sedan letat efter den på loppisar och antikvariat.

  Jag har flyttat små plantor av tibast och dom flesta har överlevt. Jag har också flyttat större plantor men dom har dött. Det är nog lätt att föröka med frö. Min buske har nu ett tiotal barn. Förutom att dom är vackra så doftar dom också underbart, men bara om det är riktigt varmt.

  Stort tack för boken!

  Maggan

  SvaraRadera
 5. Följ med ut på vår skogsrunda så får du se blåsippor! Kan på annat sätt bli en energisk upplevelse för Figo & en "åka-på-hälarna-tur" för dig, hahaha... o:)))

  SvaraRadera
 6. Heia
  Så göy at jeg vann:)) sendte min adress på mail til butiken men kanskje det blev fel? her kommer den: Marlen kalsvik, markatorp, englunda 129, 69495 Vretstorp

  Tusen takk, jag brukar ALDRIG vinna nogot så dette var sköj!!!

  SvaraRadera